söndag 21 december 2014

Knappkakor med chokladsmörkräm

Gjorde en mjukare typ av mördeg genom att byta ut strösockret mot florsocker, kakorna blev inte lika spröda då.
Lattjade sen till kakorna lite och gjorde en knappvariant och färgade dem cerise.

Mjuk mördeg
100 gram rumsvarmt smör
0.4 dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
Halvt ägg
Karamellfärg om så önskas
Blanda ihop alla ingredienser snabbt och låt svalna i kyl minst en timme, kavla sen ut degen knappt halv centimeter tjock.
Stansa ut runda former i önskad storlek lägg på bakplåtspapper och tryck försiktigt ner en något mindre rund form på kakan för att få mer "knapplik" form och dekorera sen med fyra sockerpärlor. Mina sockerpärlor är av den mjukare varianten därför smälte de något i ugnen, men sådana här hårda silverpärlor funkar utmärkt utan att smälta.

Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader. Låt svalna innan chokladsmörkrämen läggs på.
Chokladsmörkräm
75 gram rumsvarmt smör
0.75 dl florsocker
1 msk kakao
0.5 msk vaniljsocker
Blanda samman alla ingredienser, lägg i spritspåse och spritsa ut en dutt på hälften av kakorna lägg sedan en kaka uppepå på och tryck till. Givetvis kan man bre ut smörkrämen med en kniv också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar