torsdag 18 december 2014

Hjärtebullar med kanel


Varför göra runda kanelbullar när man kan göra hjärtformade?! :)
Enkelt och snyggt. Dessutom hade jag i massa kanel och smör, ooj så goda de blev!

Rulla halva degen till mitten, rulla sen in andra sidan mot mitten tills de möts

Så det ser ut så här.

Skär i ca 2 cm bitar och nyp till dem i botten så det formas till ett hjärta


Ingen är den andre lik, men ack så fint att bjuda på hjärtebullar ;)


Kanelbullar

50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 msk hel kardemumma som mortlas ner något
1,5 dl strösocker (eller vit sirap)
11-13 dl vetemjöl
En gnutta salt

Ljumma mjölken och lös upp jästen i denna. Ha ner smöret i små kuber. Tillsätt kardemumma, socker och salt. Blanda. Sikta ner mjölet lite i taget och låt degen arbeta i maskin några minuter, tills degen släpper från kanterna och är glansig. Tillsätt hellre för lite mjöl än för mycket, så bullarna inte blir torra.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, vilket kan gå olika fort beroende på värme/drag mm.
Mixa kanelfyllningen under tiden.
Kavla ut degen till en rektangel, Bred på fyllningen. Rulla halva degen till mitten och rulla sen andra halvan mot mitten så att rullarna möts. Skär i 2 cm bitar, nyp sen ihop dem nedtill så det formas till ett hjärta.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs ytterligare 30-45 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda 225 grader 7-10 minuter

Kanelfyllning

100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3-4 msk mald kanel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar