söndag 29 maj 2016

Morsdagtårta, marängtårta med passionsfruktcurd och grädde

Denna tårta var så enkel att göra, jag köpte färdiga marängbottnar, gjorde en passionsfruktcurd, vispade grädde och skivade banan. Klart!
God som en dröm dessutom!
Vi åkte till mina föräldrar och morsdag-fikade där, samt välkomnade syster med karl samt mamma som imorse kom hem från en vecka i USA.




Passionsfruktcurd

2 passionsfrukter, fruktköttet
1 citron, skal samt saft
0.75 dl strösocker  
0.5 msk vaniljsocker 
1 helt ägg + 1 extra gula
30 gram smör

Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Vispa ihop och låt sjuda tills det tjocknar, ta av från plattan och rör i smöret tills det löst upp sig. Låt svalna, då tjocknar den ännu mer.

Vispa 3 dl vispgrädde

Lägg marängbotten på tårtfat, ha på hälften av passionsfruktscurden och hälften av grädden, lägg på andra marängbottnen och resten av passionsfruktcurden och grädden. Dekorera med frukt. Jag valde hallon och banan samt gjorde chokladdekor.

Himmelskt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar