Detta är mitt absoluta favoritrecept på muffins, sååå saftiga! Receptet är detsamma som jag bjöd på i detta reportage. Till dessa gjorde jag en god, enkel chokladtryffel och lite söta strösselpärlor på det.
![]() |
Jag gick bananas på den muffins som jag tog som provsmak och hade på jordgubbsstössel också :) |
Vaniljmuffins, 12 st
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
150 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Koka upp mjölken med hälften av sockret och all vaniljextrakt. Vispa smöret och äggen pösigt, tillsätt resten av sockret. Blanda mjöl och bakpulver, ha ner detta i äggmixen. Häll sist i mjölken och fördela smeten i 12 formar. Smeten är lös men det är som det ska vara :) Ha dubbla formar om du inte ha en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader 25 minuter.
Låt svalna innan garnering.
Chokladtryffel
1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
100 gram choklad
Värm upp grädden och smöret, hacka chokladen och rör ner den. Förbered en spritspåse med önskad tyll och ha sen ner tryffeln i påsen, lägg i kyl tills det stelnat något (men inte för länge, stelnar den för mycket blir det svårt att spritsa, låt den då ligga framme en stund)
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
150 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Koka upp mjölken med hälften av sockret och all vaniljextrakt. Vispa smöret och äggen pösigt, tillsätt resten av sockret. Blanda mjöl och bakpulver, ha ner detta i äggmixen. Häll sist i mjölken och fördela smeten i 12 formar. Smeten är lös men det är som det ska vara :) Ha dubbla formar om du inte ha en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader 25 minuter.
Låt svalna innan garnering.
Chokladtryffel
1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
100 gram choklad
Värm upp grädden och smöret, hacka chokladen och rör ner den. Förbered en spritspåse med önskad tyll och ha sen ner tryffeln i påsen, lägg i kyl tills det stelnat något (men inte för länge, stelnar den för mycket blir det svårt att spritsa, låt den då ligga framme en stund)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar