onsdag 11 mars 2015

Lemonies, citronbrownie

Denna kaka är så otroligt fräsch med  sin citronsmak, men också otroligt mastig! Den ska vara lite kladdig i sin konstisens, precis som en brownie. Jag kunde inte låta bli att dekorera med lite choklad och strössel. Lite finare, lite godare :)

Innan gräddning
Efter gräddning, vänd upp och ner
Dekorerad med ringlad choklad och strössel.
Allt blir så mycket roligare med strössel :)
Redo att serveras!

Lemonies


170 g rumsvarmt smör
125 gram vetemjöl
225 gram strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Skal och saft från 2 citroner
Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke till en jämn blandning.
I en annan bunke; vispa upp äggen riv i citronskalet och pressa i saften. Glöm inte att ta bort citronkärnorna!
Klä en form ca 15x20 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda 175 grader 25-30 minuter.
(Jag grädde i en porslinsform men en i metall är att föredra då den leder in värmen bättre. Min var för kladdig efter 25 minuter så den fick stå 10 minuter extra och då drog jag även på varmluften. Men det ska inte behövas om man har en form i metall som sagt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar