tisdag 28 oktober 2014

Seg honungskaka, mjölkfri

Då jag fortfarande hade mjölkfritt margarin hemma passade på att baka kakor med honungssmak. Formen påminner om kolakaka och till viss del smaken men honungen hittar igenom ordentligt.

 Honungen som jag hade i är från en biodlare i Kjula utanför Eskilstuna. Jag köper ogärna honung från butikernas hyllor såvida de inte är från en lokal biodlare. Köpte en gång ekologisk honung men blev besviken när jag såg att den var från Tjeckien, varför importera därifrån när vi har biodlare att stötta i Sverige?!


Sega honungskakor


100 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
3 msk honung
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl

Blanda margarin och socker till en fin massa. Ha ner honungen. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en separat bunke, häll sen försiktigt ner i smöret och rör om.
Rulla ut till tre längder, platta till dem något.
Grädda i 175 grader ca 13 minuter

1 kommentar:

  1. Håller med dig. Vi borde stötta dem vi har hemma.. borde gälla med allt eg. Det är ju jättebra med närproducerat och ekologiskt! :)
    Dom här kakorna var riktigt mumsiga!

    SvaraRadera