Lilla "Strössel-butiken"

torsdag 17 juli 2014

Korint-havrekakor som smälter i munnen

Kvällens bakeri blev en småkaka, en riktig favorit: Korint-havrekakor.
Det är en sån kaka som man omöjligt bara kan ta en av. De smälter i munnen så man behöver i alla fall äta två på raken ;) OCH de är urenkla att göra!

Redo för ugnen!

Färdig-gräddade!
Kakorna som kan luras då det ser ut att vara chokladbitar i :)
En trave kakor.
Perfekt gå-bort present!
Bandet med texten "made with love" använder jag flitigt här hemma,
det kommer från Panduro Hobby.

Korint-havrekakor
150 gram smör
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl korinter

Blanda alla ingredienser (blanda bikarbonatet i mjölet) och rulla ut till två längder. Dela varje längd i 15 delar, rulla till bollar och lägg på plåt, håll bra avstånd då de ökar en del i storlek. Platta till dem lite grann.
Grädda sen i 
175 grader i ca 13-15 minuter.
Låt svalna ordentligt innan de äts, då har smakerna kommit fram ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar