lördag 15 oktober 2016

Citron-strassburgare med chokladknopp och strössel

Dessa små godingar gjorde jag häromdagen. De verkligen smälte i munnen! Gissa om det var svårt att bara äta en åt gången då :)


Strassburgare med choklad

100 gram smör
0,5 dl florsocker                                                   0,5 msk vaniljsocker                                           1,25 dl vetemjöl                                                      1 dl potatismjöl

1 citron

25 gram mörk choklad

Låt smöret stå framme så det blir rumstempererat och mjukt. Ha ner de torra ingredienserna och finriv skalet av en liten citron, ha i det. Blanda allt ordentligt tills degen blir mjuk. 
Lägg i spritspåse med valfri tyll och spritsa små rosor på bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader 8-10 minuter.
Låt kakorna svalna.

Smält chokladen. Lägg en klick i mitten på varje kaka, sätt en liten bit av utskuret citronskal på och sprinkla över strössel, låt stelna.

Ät & njut!


1 kommentar: