fredag 8 april 2016

Smarrigt och lättgjort matbröd

Jag föredrar att baka mitt eget matbröd, det blir godare och billigare. Med kallläsning och en enkel utbakning går det dessutom smidigt. Jag gjorde mina favoriter som både min man och son gillar: kalljästa morotsfrallor (klicka på länken för recept).
Degen satte jag imorse innan jag åkte iväg och "bakade ut" dem samt gräddade nu ikväll. Jäsningen skötte sig själv i kylen under dagen.
Et voilá! Bröd!
Uppskattar ingredienspriset till totalt cirka 18 kr (givetvis beror det på vilket mjöl man har i och vad det kostar då mängden mjöl är störst).
Jag fick ut 28 frallor vilket blir 65 öre frallan! Det är inte värt att köpa bröd i butiken när man ser vilka skillnader det blir mot att baka själv, och oavsett vad limporna i affären heter så smakar de  likadant tycker jag. Nästa gång jag gör dessa så jag smaksätta med brödkryddor :)


Plåt 1 före gräddning

efter gräddning
Före gräddning
Efter gräddning
Hela gänget frallor



Nybakad fralla med ost och gurka.

1 kommentar: