tisdag 15 mars 2016

Äppelmazariner

Jössenamen vad dessa mazariner var goda! Krämig och riktigt mumsig med sin kanelfyllning med äpple i. Tänker att denna borde vara perfekt att göra som äppelpaj också, blir nästa bakprojekt :)





Äppelmazariner, ca  7-10 st

75 gram smör
1 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 msk vatten

Blanda samman alla ingredienser och fodra aluminiumformar med degen. Jag tog en liten bit deg, rullade till en boll och plattade till den med handen och la sen ner den i formen. Smidigt!

200 gram mandelmassa 
50 gram smör
1 msk strösocker 
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver 
1 ägg

Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda sedan alla ingredienser i en mixer eller ordentligt med elvisp. Lägg en klick i varje form.

1 äpple

Skala äpplet och skiva det, tryck ner några äppelskivor i smeten i varje form.
Grädda i  175 grader ca 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar