Lilla "Strössel-butiken"

fredag 27 november 2015

American chocolate cupcakes

Dessa fina bjässar till muffins måste bara få ha sitt "amerikanska namn"; American chocolate cupcakes. Jag älskar dessa saftiga chokladiga muffins. De är strösslade med grovhackad choklad och den dekoren fick räcka för mig :)
[men i Amerika hade de säkert haft en chokladganache och chokladsås över dessa också, eller vad tror ni?!]


Kolla, vill man inte bara mumsa i sig denna?! :)




American chocolate cupcakes, 12 st
130 gram smält smör
2 dl ströscoker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kakon
1,75 dl filmjölk
100 gram mörk choklad

50-100 gram mörk choklad som strössel

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan smöret och filmjölken.
I en egen skål blandar du mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och kakaon.
Hacka 100 gram choklad och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i formar som står i muffinsplåt (eller ha dubbla formar),
jag använde mig av härliga pappersformar.

Hacka 50-100 gram mörk choklad (allt efter tycke) och "strössla" över muffinsarna.
Skjuts in i ugnen, grädda i 200 grader ca 15-18 minuter.

Mums!!




1 kommentar:

  1. Ooohooohoh, gott med massa choklad! :) /Jeanette

    SvaraRadera