Lilla "Strössel-butiken"

tisdag 1 september 2015

Kladdkaka, glutenfri

Det har hänt nya spännande saker i mitt liv nu, jag har precis påbörjat en utbildning till handelslärare. Därmed har jag fått tjänstledigt från mitt jobb och jag gjorde en "på-återseende-tårta", en glutenfri kladdkaka som var spritsad med grädde där jag även haft med lite blå geléfärg och sen strössel över det. Den blev riktigt god!




Glutenfri kladdkaka 

175 gram smält smör
2 st ägg
 3 dl strösocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
90 gram finax mjölmix (vilket är va 1,5 dl)

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och sist de blandade torra ingredienserna.
Häll ner i smord springform och grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar