onsdag 15 juli 2015

Paj med krämig äppelfyllning

En riktigt god paj med krämig äppelfyllning.

Locket, som döljer den goda äppelfyllningen, innan kantskärningen.

Kantskuret

Naggat och klart.
Varför kasta dessa folieformar när de går alldeles utmärkt att spara och återanvända?
(Sällan jag köper färdiga matpajer men när jag väl gör det sparar jag dessa formar)

Pajen gräddad och klar!

Äppelfyllning
2 äpplen
1 msk socker
2 msk vatten
2 msk havregryn
Skala och skiva två stycken äpplen och koka tills äpplena är mjuka. ha ner övriga ingredienser.
Koka någon minut.

Pajskal
75 gram smör

3 msk strösocker
100 gram vetemjöl
4 msk kallt vatten
Blanda samman alla ingredienser. 
Kavla ut hälften och lägg i botten på en liten folieform (jag har tagit tillvara på såna små metallformar som finns i färdiga matpajer, de kan väl vara ca 15 cm i diameter?..). Lägg äppel"moset" på och kavla ut andra halvan och lägg över formen. Kantskär, nagga kanten med en gaffel och nagga mitt på pajskalet.



Grädda i 200 grader ca 10-13 minuter. Strö på kanel och socker på toppen. Servera med grädde eller vaniljsås.

1 kommentar: