Lilla "Strössel-butiken"

tisdag 5 maj 2015

Banoffeepie

Nästan fusk att säga  att man "bakat" denna, men jag har komponerat ihop den i alla fall :) Superenkel att kasta ihop och  GUDOMLIGT GOD! En höjdare att bjuda på när man inte har tid att baka.

Banoffeepie (banankolapaj)

200 gram digestive
100 gram smör
2 bananer
1 citron
1 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche (karamelliserad  mjölk är färdigkokt kondenserad mjölk)
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim

Smält smöret och krossa digestivekexen, blanda detta och tryck sen ut i en springform (ca 24 cm i diameter). Jag tryckte ut med ett glas, på så sätt får man upp kexsmulet på kanten också.
Ställ i kyl ca 10 minter.
Bred på den karmelliserade mjölken.
Skiva bananerna och pressa ut några droppar citronsaft över (så bananerna ej blir bruna).
Lägg bananerna på kolan.
Vispa grädden, men inte för hårt. Bred eller spritsa på bananerna. Jag som älskar att spritsa kunde ju inte låta bli att göra det :)
Krossa daimen och smula den över grädden.

Klart!



Kexbotten

Kolasåsen
Bananerna
Grädden

Daimen.

Redo att avnjutas!

Mumsfillibabba!

En bild säger mer än tusen ord ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar