onsdag 8 april 2015

Morotsfrallor, kalljästa

Återigen blev det kalljästa matbröd, jag gillade de kalljästa matbröden som jag gjorde tidigare. Denna gång gjorde jag om receptet lite, uteslöt sirapen och hade ner riven morot samt lite rapsolja. Gjorde dem något mindre denna gång. De blev lyckade och så saftiga!
Jag har gjort degen på morgonen och gräddat dem på kvällen, en perfekt liten fralla till kvällsteet!



Morotsfrallor

12 gram färsk jäst (1/4 paket)
4 dl kallt vatten
0,5 tsk salt
2 st finrivna morötter
2 msk rapsolja
9 dl vetemjöl

Lös upp  jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser. Jobba ner lite mjöl i taget, det är inte säkert att alla 9 dl behövs, utan när degen släpper från kanten och ser smidig och blank ut är det klar.
Sätt plastfolie över och ställ i kyl att jäsa, 7-10 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Degen ska nu "sträckas" ut till en rektangel, inte knådas för man vill behålla så mycket luft i degen som möjligt. Dela sen degen i tolv bitar, lägg på plåt och grädda i 
250 grader 5 minuter, sänk sen värmen till 200 grader och grädda ytterligare 10 minuter.

Klart!

1 kommentar:

  1. Minns fortfarande dessa goda frallor! Dessa ska göras till min brunch! :-)

    SvaraRadera