Lilla "Strössel-butiken"

torsdag 23 april 2015

Chokladsockerkaka m kaffeglasyr

En sockerkaka med kaffeglasyr, nästan som mockarutor men här i sockerkakstappning. Jag gjorde hela kakan med glasyr och allt, sen skar jag den i bitar och frös in. Smakade perfekt när den tinat och glasyren höll sig som den var. Jag gillar att ha lite fikabröd i frysen, man vet ju aldrig när man får fikabesök :)







Chokladsockerkaka med kaffeglasyr


2 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bankpulver
2 msk kakao
50 gram smält smör.


Vispa ägg och sockret poröst. Blanda de torra ingredienserna och mixa ner försiktigt, ha sist i smöret som svalnat något. Häll i bröad avlång form och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
När den svalnat ha på glasyren och strö på kokos.

Kaffeglasyr

25 gram smält smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
3 msk starkt kaffe

Kokos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar