Lilla "Strössel-butiken"

måndag 23 mars 2015

Minimuffins med smörkräm, mjölkfria

Söta små minimuffins med en spritsad smörkrämsfrosting, dekorerade med mitt favoritströssel; non pareilles kulor med fruktsmak. Dessa är mjölkfria då de skulle bjudas till en som äter mjölkproteinfri kost.





Minimuffins, ca 18 st

1 ägg 
1 dl strösocker
0,75 dl matolja
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst.
Ha i matoljan. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunka och vänd sen ner det i smeten, Fördela i minimuffinsformar och grädda i 200 grader ca 7-9 minuter. Låt svalna innan de dekoreras med smörkrämen.

Smörkräm

100 gram margarin (mjölkfritt) rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Lite rosa geléfärg 


Blanda samman alla ingredienser. Lägg i spritspåse med önskas tyll på, jag hade en stjärntyll.
Tryck ut en topp på varje muffins och strö över lite strössel.

1 kommentar: