lördag 28 februari 2015

Glutenfri äppelkaka

Här kommer ett recept på en jättegod glutenfri  äppelkaka. Den är något smulig eftersom den inte innehåller något vetemjöl (gluten), men med vaniljsås till blir den perfekt.
Världens bästa recept på vaniljsås har du i detta inlägg.



Glutenfri äppelkaka


 3 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 dl råsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 dl kokos
150 gram smör, rumsvarmt
2 ägg
1 dl yoghurt (naturell eller med vaniljsmak)
3 äpplen


Till formen:

2 msk kokos
1 msk råsocker
Dessa blandas ihop.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha ner smöret i små kuber och mixa lite grann, ha sen ner yoghurten och äggen, blanda till en jämn smet.

Skala äpplena och skär i skivor (tex halvmåneformade).

Smörj en springform ca 23 cm i diameter med smör och häll ner kokos/sockret så det fäster på smöret.

Häll i smeten i formen och stoppa ner äpplena. 
Grädda i ca 45 minuter i 175 grader. 
När den svalnat, pudra över lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar