torsdag 11 september 2014

CandyCupcakes med chokladskedar

Söta cupcakes med pinnströssel och chokladskedar är senaste baket.
Muffinsen är med chokladsmak och frostingen färgad smörkräm.  Tog tillfället i akt att prova min nya silikonform i form av teskedar, såg att de nu även går att köpa på Panduro Hobby.



Skulle experimentera lite och ha kulströssel i botten av två av skedarna, resultatet blev ju sisådär
då det åkte in i chokladen, nästa gång blir det i så fall att lägga strösslet på andra sidan.







Chokladmuffins, 10 st
50 g smör
0,5 dl mjölk
2 ägg
0,5 dl farinsocker
0,5 dl socker
4 msk oboy
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl

Vispa ägg, strö- och farinsocker poröst. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna Smält smöret, ha i mjölken och blanda ner det sist. Fördela i muffinsformar och grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Smörkräm

150 g smör
250 g florsocker
4 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rosa geléfärg

Blanda alla ingredienser med en gaffel eller i mixer. Se till att smöret är rumsvarmt, det blir såå mycket lättare då! Ha ner i spritspåse och spritsa på den kalla muffinsarna, dekorera med strössel.

Klart!

3 kommentarer: