söndag 17 augusti 2014

Persikoknyten

Bakning av såväl bullen i ugnen samt godsaker fortsätter. Fast bullen i ugnen har vi fått ett vräkningsdatum på då den verkar gräddas bra därinne :) Så länge bebisen mår bra är jag glad, och det gör den. Men nu blir det nog ett blogguppehåll.

Idag blev det superduperenkelt bak. Använde mig av färdig smördeg som jag hade hemma i frysen samt ett gäng persikor som började få rynkor som det var dags att göra något med. Det blev persikoknyten (men de såg ut som stora wienerbröd när de var färdiggräddade och pudrade med florsocker :)

Innan gräddning

Efter gräddning och pudring av florsocker
Med grädde på toppen och smultronblad som dekoration

Visst ser det ut som wienerbröd?!

Redo att avnjutas


Enkla persikoknyten (2 st)

4 skivor smördeg
2 persikor
1 msk honung
1 msk smör
socker

florsocker
grädde

Smält smöret och honungen i en kastrull. Stryk ett tunt lager på varje smördegsskiva. Lägg två skivor omlott på varandra. Skala persikorna, skiva dem och fördela över smördegen. Vik in "flikarna" på smördegen.
Strö på lite strösocker på persikorna.

Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

Pudra över florsocker och dekorera med grädde.
Enkelt & gott!

1 kommentar: