torsdag 21 juli 2016

Vinbärspaj


Jag älskar att ha en trädgård och ta tillvara på det som växer i den. Tidigare i somras gjorde jag syrénsirap, fräscht att ha i frosting, eller smaksätta en sockerkaka.
Nu har våra vinbär mognat till sig så jag (med hjälp av min snart 2-åriga son) plockade så vi kunde göra en paj och en sats rödvinbärssaft.





Vinbärspaj

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
1 tsk vailjsocker
5 dl röda vinbär

Smält smöret, blanda de torra ingredienserna separat i en skål. häll sen ner smöret och rör om ordentligt. Pressa ut degen i pajform, häll ner vinbären, sockra dem efter behag :) 
Grädda i 225 grader i cirka 20 minuter.
Ät den tillsammans med vaniljglass och/eller vaniljsås.
Sååå sommrigt & gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar