Bjöd över mina föräldrar på middag och till efterrätt bjöd vi på vaniljpannacotta. Min pappa hade aldrig ätit det (!). De gillade det och vips så var efterrätten slut :)
Det är oerhört enkelt att göra själv dessutom!
Det är oerhört enkelt att göra själv dessutom!
Vaniljpannacotta, 4 portioner
3 dl grädde 40%
2 dl mjölk
0.5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka försiktigt upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Rör då och då så det inte bränns i botten. Låt koka någon minut, krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner gräddblandningen till de löst upp sig helt. Häll sedan i portionsformar och ställ i kyl minst tre timmar.
Jag serverade mina med hallonsylt och lite chokladdekor.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka försiktigt upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Rör då och då så det inte bränns i botten. Låt koka någon minut, krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner gräddblandningen till de löst upp sig helt. Häll sedan i portionsformar och ställ i kyl minst tre timmar.
Jag serverade mina med hallonsylt och lite chokladdekor.
Gott! Gjorde också pannacotta förra veckan, vanilj och blåbär! :-)
SvaraRadera