lördag 30 januari 2016

Vaniljpannacotta med hallon

Bjöd över mina föräldrar på middag och till efterrätt bjöd vi på vaniljpannacotta. Min pappa hade aldrig ätit det (!). De gillade det och vips så var efterrätten slut :)
Det är oerhört enkelt att göra själv dessutom!






Vaniljpannacotta, 4 portioner

3 dl grädde 40%
2 dl mjölk
0.5 dl strösocker 
0,5 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka försiktigt upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Rör då och då så det inte bränns i botten. Låt koka någon minut, krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner gräddblandningen till de löst upp sig helt. Häll sedan i portionsformar och ställ i kyl minst tre timmar.
Jag serverade mina med hallonsylt och lite chokladdekor.

1 kommentar:

  1. Gott! Gjorde också pannacotta förra veckan, vanilj och blåbär! :-)

    SvaraRadera