.. ja kärt barn har många namn :)
Blev inspirerad när jag såg ett avsnitt av Hela Sverige bakar då de gjorde gräddbullar så jag ville prova på att göra det jag med. Kladdigt men roligt. Det svåraste momenter var att doppa dem i chokladen :)
Bottnarna |
Spritsade toppar och några "sneda luvor" |
Så här såg det alltså ut under momentet chokladdoppa.. :D |
Några med strössel på... |
...mer strössel... |
.. klassisk kokos. |
Gräddbulle-mums. |
Fikat är serverat! |
Gräddbullar
Smörgåsrån
3 äggvitor
1 dl strösocker
3 gelatinblad
1 msk vaniljsocker
200 gram mörk choklad
1 msk matolja
Kokos och/eller strössel
Stansa ut cirklar ur kexen.
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt lite socker i taget och ha i vaniljsocker.
Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 min. Krama ur den och värn försiktigt upp i kastrull så de börjar smälta, vispa då ner lite av äggvitevighet. Ha under omrörning ner gelatimmixet.
Ha ner "äggvitefluffet" i en spritspåse med vald tyll. Spritsa höga toppar på kexen (jag fick ut 14 st).
Smält chokladen (jag använde min chokladsmältare men över vattenbad eller i mikro går också bra). Rör ner matolja.
Doppa sen varje topp i chokladen och ha på önskad topping :)
Ställ i kyl att stelna, sen är fikat klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar