måndag 14 september 2015

Rårörd äppeldricka

Med massa kilo äpplen var det självklart för mig att göra äppeldricka. Denna är så gaaalet enkel att göra och blir så god och uppfriskande.

Obs! Det krävs en hink eller STOR kastrull för detta.

Blanda i 2 liter vatten, 1 msk citronsyra och 4 krm atamon i kastrull/hink.
Riv 2 kilo äpplen på rivjärn, mandolin eller i matberedare. Äpplena behöver inte skalas eller kärnas ur (halleluja!). Lägg dem i vattnet.
Täck med lock eller handduk. Låt stå i kyl 1-4 dagar. Längre tid ger mer smak och mörkare färg.  Jag rörde om en gång per dag och lät stå i 4 dagar.

Häll äpplena och vattnet genom en saftsil eller vanlig sil. Pö om pö då det är mycket äpplen som ska rinna av.
Per liter avrunnen dricka tillsätt 2 dl strösocker som ska vispas ner i den kalla drickan. Häll upp i flaskor.
Jag frös även in och fyllde pet-flaskor till 3/4 då det sväller i frysen.

Min dricka blev något koncentrerad så när jag serverade den hade jag i lite vatten.

Fantastiskt god, prova alla ni som har äppelträd!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar