tisdag 11 augusti 2015

Choklad- och jordnötsrutor. Nyttiga!

Så här i semestertider blir det lätt att man äter mer sött och gott än vanligt, så idag gjorde jag en god och nyttig kaka. Den ger mer energi än sockerkick :)
Rutorna innehåller inget socker, smör eller vitt mjöl. Dessutom valde jag ett jordnötssmör som var utan tillsatt socker och salt. Rutorna var saftiga och smaken av kaffe och jordnötssmöret var de som framträdde mest tycker jag.
(Går dessutom bra att frysa in om så önskas)


Pumpakärnorna

Jordnötssmöret. Var dock något lös i konsistensen.

En oskuren kaka
Nyttiga gobitar
Såååå god!!!


Botten
1,5 dl sötmandel
400 gram urkärnade färska dadlar
0.5 dl kakao
0.75 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver (ger mer smak än vaniljsocker)
0.5 dl starkt kaffe
Topping
0.75 dl jordnötssmör, osötat
0.75 dl pumpakärnor
0.75 dl kokos
Rosta mandlarna  i 225 grader ca 8 minuter, grovhacka dem eller mixa. Ha ner dadlarna i en mixer tills det blir en stor "massa". Ha sen i resten av ingredienserna. Bred ut på bakplåtspapper till en kaka ca 20×30 cm.
Bred på jordnötssmör och häll sen på pumpakärnor och kokos. Skär i bitar i önskad storlek. Förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar