Jag älskar choklad och just dessa muffins är såå saftiga och med en tydlig chokladkaraktär. Den kakao jag använt här är Kung Markattas och en fin mörk choklad från Callebaut.
De är så goda som de är att de fick klara sig utan garnering :)
De är så goda som de är att de fick klara sig utan garnering :)
Chokladmuffins, 8 st stora
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl olja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gram grovhackad mörk choklad
Vispa ägg och socker poräst. Ha ner olja och sen de torra ingredienserna (bakpulvret väl blandat med mjölet!). Vänd sist ner chokladbitarna och fyll 8 st formar. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Ät & njut!
1 dl strösocker
0,5 dl olja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gram grovhackad mörk choklad
Vispa ägg och socker poräst. Ha ner olja och sen de torra ingredienserna (bakpulvret väl blandat med mjölet!). Vänd sist ner chokladbitarna och fyll 8 st formar. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Ät & njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar