tisdag 10 februari 2015

Vaniljrutor i långpanna

Vaniljrutor i långpanna. Otroligt goda, lättgjorda och man får ut så många av en plåt. Sånt gillar jag. 
 En krämig vaniljkräm mellan härligt spröd kaka.




Vaniljrutor i långpanna

Deg

500 gram rumstempererat smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver


Fyllning

4 ägg
2 dl naturell kesella
5 dl creme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Blanda degens ingredienser och tryck ut hälften på bakplåtspappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll detta över botten. Hälften av degen  som är kvar smulas över fyllningen. 
Gädda i 200 grader ca 30 minuter. När den svalnat skär i önskad storlek på rutor. 

Enkelt, eller hur?! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar