torsdag 15 januari 2015

Muffins med majsmjöl och honung

Nyttigare bakverk blev det idag. Muffins utan vitt mjöl och socker. Istället blev det majsmjöl, och sen honung som sötningsmedel.
De blev luftiga och goda, honungen kommer fram i smak men tar inte överhanden utan det är kakaon som dominerar smaken. GODA!!





Chokladmuffins
, 8 st ( tips! ta inte  för höga muffinsformar  då dessa muffins inte reser sig så mycket)
1 ägg
0,75 dl honung
0,5 dl majsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
Vispa ägget fluffigt, ha i honungen och det smälta smöret och rör om. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner detta smeten.
Klicka eller spritsa ut i åtta stycken muffinsformar. Grädda i 200 grader cirka 8-9 minuter.
Om man vill kan man pudra lite florsocker över. Jag kunde inte låta bli, för dekorens skull :)

1 kommentar: