Till svärmors födelsedag fick jag äran att göra tårtan. Jag gjorde med kola och bananfyllning, spritsad och toppad med grädde och chokladknappar.
Tog tillfället i akt att prova min nya knapp-silikonform. |
Tårtans topp |
Korgspritsning på kanten. |
Kolafyllningen var pinsamt enkel - en burk karamelliserad mjölk. SÅ GOTT!
Bananfyllning
3 bananer
3 dl vispgrädde
4 msk marsanpulver
1 tsk citronsaft
Mosa bananerna, vispa grädden. Blanda samman alla ingredienser och ställ i kyl ca 15 minuter innan den ska på tårtbottnen. Marsanpulvret gör så att fyllningen "sätter sig" (och ger viss vaniljsmak) och citronen hindrar bananen från att bli brun i fyllningen.
Riktigt smarrig!
(fotade aldrig tårtan då den var skuren, kändes lite ofint och ego att slita upp mobilen och fota mitt tårtfat ;)
Bananfyllning
3 bananer
3 dl vispgrädde
4 msk marsanpulver
1 tsk citronsaft
Mosa bananerna, vispa grädden. Blanda samman alla ingredienser och ställ i kyl ca 15 minuter innan den ska på tårtbottnen. Marsanpulvret gör så att fyllningen "sätter sig" (och ger viss vaniljsmak) och citronen hindrar bananen från att bli brun i fyllningen.
Riktigt smarrig!
(fotade aldrig tårtan då den var skuren, kändes lite ofint och ego att slita upp mobilen och fota mitt tårtfat ;)
Vad duktig du är! Fantastiskt fin tårta som låter supermumsig! :)
SvaraRaderaJag vill pröva smakerna!