fredag 17 oktober 2014

Snickerdoodels

Detta recept hittade jag i Roy Fares kakbok United states of cake. Det är en vanligt förekommande kaka i USA. Det låter som om det är en kaka med snickersgodis i men så är inte fallet, det är en kaka rullad i socker och kanel. Den är riktigt krispig och god, påminner nästa lite om bondkaka i smaken trots att de inte innehåller några som helst nötter.
Snickerdoodeldooo... :)

Rulla till bollar
Rulla i kanelsocker

Lägg på plåt, platta till lite.

Gräddade och klara

Redo att avnjutas!

Fredagsfika


Snickerdoodles

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g smör, rumsvarmt
1,75 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
Blanda mjöl vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa samman smör och strösocker, tillsätt ägget och vinägern.
Ha sist i mjölblandningen.
Rulla till 20 stycken bollar som sedan rullas i kanel och socker blandningen. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dom lite grann.
Grädda i 200 grader varmluft cirka 8 minuter.

2 kommentarer:

  1. Komiskt, undrade vad Snickerdoodel receptet var! ;)
    Låter ju som om det ska vara som snickers... förvirrande, måste nog behöva smaka! :)

    SvaraRadera