Detta recept hittade jag i Roy Fares kakbok United states of cake. Det är en vanligt förekommande kaka i USA. Det låter som om det är en kaka med snickersgodis i men så är inte fallet, det är en kaka rullad i socker och kanel. Den är riktigt krispig och god, påminner nästa lite om bondkaka i smaken trots att de inte innehåller några som helst nötter.
Snickerdoodeldooo... :)
Rulla till bollar |
Rulla i kanelsocker |
Lägg på plåt, platta till lite. |
Gräddade och klara |
Redo att avnjutas! |
Fredagsfika |
Snickerdoodles
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g smör, rumsvarmt
1,75 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g smör, rumsvarmt
1,75 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kanel
Blanda mjöl vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa samman smör och strösocker, tillsätt ägget och vinägern.
Ha sist i mjölblandningen.
Ha sist i mjölblandningen.
Rulla till 20 stycken bollar som sedan rullas i kanel och socker blandningen. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dom lite grann.
Grädda i 200 grader varmluft cirka 8 minuter.
Komiskt, undrade vad Snickerdoodel receptet var! ;)
SvaraRaderaLåter ju som om det ska vara som snickers... förvirrande, måste nog behöva smaka! :)
Provsmakning sker på söndag :)
SvaraRadera