Jag ville göra en långpannekaka som inte var chokladig men ändå saftig och lotten föll på en kokostosca.
Långpannekakor är enkla att göra och man får ut mycket av varje plåt.Bjöd på dessa idag när vi fikade, hade över mina föräldrar som hjälpte till i trädgården med att beskära buskar och syrénhäck. Uppskattad hjälp & uppskattad fika.
Kokostoscabotten
100 gram smör2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver, vänd runt med slev eller slickepott. Rör sist ner mjölk och smör. Häll i 20x30 cm form klädd med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 min i 175 grader. Gör under tiden toscaglasyren.
Kokosglasyr
150 gram kokos
0.75 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull, smält sakta under omrörning.
När kakan i ugnen stått klart (kolla med sticka så den är torr rakt igenom) häll glasyren över bred ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10-15 minuter (kolla av på glasyrens färg, den ska gärna börjat mörkna något).
När kakan är klar, tag ur från ugnen och skär i bitar när den svalnat. En saftig god kokostosca!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar