tisdag 15 juli 2014

Små rosa skumtoppar med kokos och strössel

Idag blev det små söta rosa skumtoppar till kaffet. De som fick kokos på sig såg ut som söta små "fluffar".
Då jag har lite mer fritid än vanligt nu i väntan på bebis så gick jag steget längre och dekorerade små vimplar att sticka ner i dem. Det blev pricken över i.

Två plus med dessa är att de helt glutenfria och går alldeles utmärkt att frysa in!
Så nu är frysen ännu mer laddad :)



Några med kokos & några med jordgubbsströssel

Färdiga att avnjutas!




Skumtoppar
1 äggvita
0, 75 dl florsocker
2, 25 dl strösocker
0, 75 dl kallt vatten
0, 75 msk gelatinpulver
0, 75 dl kokhett vatten
Någon "droppe" geléfärg, jag har Squires Kitchen geléfärg. Gillar konsistensen mer än vanlig rinnig hushållsfärg.

Vispa ihop ägg, florsocker, strösocker och kallt vatten.
Blanda gelatinpulvret med det kokheta vattnet och häll ner ner detta i ägg & sockerfluffet.
Detta ska nu vispas tills det blir riktigt fluffigt och vitt, ca 10-12 minuter, så en elvisp eller köksassistent är att rekommendera om man inte har galet bra styrka i armarna ;)
Ha sist i färg, om så önskas.
Samla i en spritspåse och spritsa ut små toppar på kokosbestrött bakplåtspapper (så de släpper lättare). Strö över strössel, kokos eller vad som än önskas på topparna.
Ställ i kyl för att stelna till sig lite. Ät & njut.

2 kommentarer:

  1. Glutenfria. Du måste ha mig i åtanke, Helen. 😉 kram Jannica

    SvaraRadera
    Svar
    1. De finns här i frysen och lockar dig på besök ;)

      Radera