Idag hade jag bestämt mig för att baka lantbröd, för att göra slut på det ljusa lantbrödsmjölet i skafferiet.
Det slår mig varenda gång hur enkelt och gott det är att baka eget bröd! För att inte tala om billigare än att köpa bröd i affären, som dessutom alltsomoftast innehåller en massa konstigheter också.
Det slår mig varenda gång hur enkelt och gott det är att baka eget bröd! För att inte tala om billigare än att köpa bröd i affären, som dessutom alltsomoftast innehåller en massa konstigheter också.
Recept:
25 gram jäst
5 dl vatten, 37 gradigt
25 gram smör, rumstempererat
2 tsk salt
2 msk råsocker
750 gram ljust lantbrödsmjöl
25 gram jäst
5 dl vatten, 37 gradigt
25 gram smör, rumstempererat
2 tsk salt
2 msk råsocker
750 gram ljust lantbrödsmjöl
Smula jäst i bunke, häll på vattnet och lös upp jästen. Ha i smör, salt och socker. Sikta ner mjölet. Mixa i cirka 4-5 minuter. Degen ska bli smidig och få i sig mycket luft.
Låt jäsa 45 minuter. Forma sen till två limpor, skär skåror med vass kniv, låt jäsa 45 minuter igen.
Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
Klart att avnjutas!
Låt jäsa 45 minuter. Forma sen till två limpor, skär skåror med vass kniv, låt jäsa 45 minuter igen.
Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
Klart att avnjutas!
Fina bröd! :-)
SvaraRadera