Lördagens dessert: Kokospannacotta!
Det är superenkelt och galet gott med hemmagjord pannacotta. Jag ville inte göra den "klassiska" med vanilj och hallon, utan gjorde en med kokos och kolagrädde. Dekorerade med ringlad sirap, nektariner och några (trötta) citronmelissblad.
Så himmelens gott!
Det är superenkelt och galet gott med hemmagjord pannacotta. Jag ville inte göra den "klassiska" med vanilj och hallon, utan gjorde en med kokos och kolagrädde. Dekorerade med ringlad sirap, nektariner och några (trötta) citronmelissblad.
Så himmelens gott!
Pannacotta, 4 portioner
2, 5 dl grädde
0, 25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0, 5 dl kokos
1, 5 gelatinblad
2, 5 dl grädde
0, 25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0, 5 dl kokos
1, 5 gelatinblad
Kolagrädde
Vispgrädde
Ljus sirap
Vispgrädde
Ljus sirap
Blötlägg gelatinbladen.
Koka upp grädde, socker och vaniljsocker, låt puttra försiktigt ca 2 min. Rör i kokosen och ta kastrullen från plattan. Vrid ur allt vatten ur gelatinbladen och lös upp dem i grädden.
Häll upp i 4 skålar eller glas, låt stå kallt ca 1, 5 timmar.
Koka upp grädde, socker och vaniljsocker, låt puttra försiktigt ca 2 min. Rör i kokosen och ta kastrullen från plattan. Vrid ur allt vatten ur gelatinbladen och lös upp dem i grädden.
Häll upp i 4 skålar eller glas, låt stå kallt ca 1, 5 timmar.
Vispa 1, 5 dl grädde, häll ner ca 3 msk ljus sirap.
Oj oj, låter farligt gott!
SvaraRadera