När ett par vänner till mig skulle gifta sig gjorde jag detta kort till dem.
torsdag 30 juli 2015
Moln-hyllor
måndag 27 juli 2015
Röd vinbärssaft
Rödvinbärssaft
söndag 26 juli 2015
Världens enklaste chokladdröm
Innan gräddning |
Efter gräddning |
Härlig höjd! |
Kladdig & chokladig |
Massa grädde på toppen som smälter ner över chokladdrömmen och sen lite mumsiga smultron på det. |
150 gram mörk choklad
3 ägg
1,5 dl strösocker
Häll ner i stabila hårdpapp-muffinsformar, alternativt dubbla vanliga (gärna i muffinsplåt).
Grädda 8-10 minuter. De ska vara kladdiga. Servera med vispgrädde :)
onsdag 22 juli 2015
Havrebollar deluxe
Gott upphöjt till två, därav havrebollar deluxe! :)
Sen är de färdiga att servera!
fredag 17 juli 2015
Tealight card / Grattiskort
På mitt jobb arbetade en tjej som hette Anna, hon introducerade mig för det som kallas för tealight card. Det är kort man viker så att man får en "ficka" på sidan att stoppa värmeljus i. Jag gick bananas på detta och vek kort som bara den när jag väntade Jack och när ha var bebis och mestadels sov :)
Jag har fyllt dem med allt från ljus till chokladbitar och såpbubblerör. Det är bara fantasin som sätter gränserna :)
Här är ett exempel, detta är med fina doftljus och "fickan" har fått som små fönster. Min mamma hade dessa ljus på sitt jobb så jag kunde inte motstå att köpa flera förpackningar :)
onsdag 15 juli 2015
Paj med krämig äppelfyllning
Locket, som döljer den goda äppelfyllningen, innan kantskärningen. |
Kantskuret |
Naggat och klart. Varför kasta dessa folieformar när de går alldeles utmärkt att spara och återanvända? (Sällan jag köper färdiga matpajer men när jag väl gör det sparar jag dessa formar) |
Pajen gräddad och klar! |
Koka någon minut.
söndag 12 juli 2015
Surdegsbröd
Nu står min surdegsgrund i sin glasbunke i kylen och vilar. Så får jag mata och hålla den vid liv, för efter detta bröd som blev betyyydligt bättre och godare än mitt förra kommer jag att vilja göra mer :)
De efterlängtade bubblorna! |
Efter all jäsning |
Gräddat & klart |
Aningens kompakt kanske, men lite lufthål finns där. |
Smakade smaskens gjorde det i alla fall och med en härlig skorpa på brödet! |
lördag 11 juli 2015
Lycka för en hemmabakare..
.. det är när man får tårtboxar från ens vänner :) De vet att de återanvänds hos mig. Perfekt att frakta i när jag gör tårtor, cupcakes eller pajer på beställning.
Tack Sandra och Robin, jag står för fikat nästa gång ;)
torsdag 9 juli 2015
Minisockerkaka, glutenfri
Lilla kakan |
Dekorerad med smält choklad och svart kulströssel (inte vallmofrön, även om jag tycker att det ser ut som det hihi) |
En kopp kaffe på altan och denna goding, det är perfekt sommarfika det! |
1 ägg
50 gram strösocker
50 gram smör, smält.
0,25 tsk vaniljpulver
50 gram potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Ha ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner detta i smeten. Häll upp smeten i en mindre form, min var ca 15 cm i diameter. Grädda kakan i 150 grader 30-35 minuter. Känn med en provsticka.
Smält 25 gram choklad och häll över. Dekorera med strössel.
lördag 4 juli 2015
Muffins med vaniljfyllning
Muffins, 9 st
1 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
1 dl mjölk
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och ha i mjölken i detta, häll ner i äggblandningen. Mixa de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dessa i smeten. Rör försiktigt så att mycket luftighet blir kvar i smeten. Fördela i 9 muffinsformar (de fina som jag har bakat i har jag fått av min syster Jeanette).
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Gröp ut ett hål i mitten, men äppelurkärnare eller sked. Ha ner rikligt med vaniljkräm (recept se här).
Vispa grädde (ca 2 dl) och spritsa på varje muffins. Sen dekorerade jag med mina "snabbgjorda" minirosor som jag beskrivit i tidigare inlägg.
En lite sockerpärla i mitten av varje ros blev pricken över i:et.
fredag 3 juli 2015
Världens enklaste marsipanrosor
Jag gjorde bara fyra rundlar men flera hade gjort dem ännu finare och tätare.
Kavla, stansa ut, lägg överlappande & rulla ihop. |
Klart! |
torsdag 2 juli 2015
Vaniljkräm, Leilas
Nu ville jag ge mig på Leila Lindholms vaniljkräm, recept på den finner du här! Den blev god, MEN inte lika god som den jag gjort tidigare, den står sig som nummer ett hos mig och recept på den goda finner du i denna länk -> Snabb och god hemlagad vaniljkräm.
Nedan är i alla fall Leilas kräm, den valde jag sen att fylla i muffins. Recept på dessa godbitar kommer i ett senare blogginlägg.
Vispa vaniljpulver och mjölk på spisen I en separat bunke vispas äggvitor, socker och majsstärkelse. |
Den varma mjölken hälls ned i äggblandningen och sist tillsätts smöret som vispas i Så enkel att göra. |
Här ser ni vaniljkrämen fylld i muffinsarna. Dessa godbitar kommer recept på sen ;) |