Dessa godingar till havrebollar blev ännu godare när jag doppade dem i choklad, några med chokladströssel på och några med kokos.
Gott upphöjt till två, därav havrebollar deluxe! :)
Gott upphöjt till två, därav havrebollar deluxe! :)
Havrebollar deluxe
100 gram smör
3 dl havregryn
1 dl strössocker
1 tsk kallt starkt kaffe
1 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 litet uppvispat ägg (eller ett halvt om det är ett stort ägg)
Blanda det rumsvarma smöret med resten av ingredienserna. Rulla till bollar i önskad storlek och lägg på tallrik med mellanrum mellan varje boll, ställ in i frys minst en timme.
Smält ca 100 gram choklad, och förbered skålar med det som du vill rulla bollarna i. tag fram havrebollarna ut frysen, doppa dem i chokladen (eller som jag gjorde, hade en hand med choklad som jag sen snabbt rullade in bollen i), kasta dem sen snabbt i strösslet (eller vad du nu valt) och ruska på skålen så chokladen runtom täcks. Det gäller att vara snabb då chokladen vill stelna snabbt runt chokladbollen som är kall.
Sen är de färdiga att servera!
Jag vill smaka!! :)
SvaraRadera