Till mina senaste cupcakes provade jag en ny typ av frosting - "fluff". I det kan man ha i det mesta i godisväg, jag gjorde med ahlgrensbilar.
Fluff är enkelt, du smälter ner godis i grädde, kyler ner och vispar upp. Längst ner finns recept på såväl saftiga vaniljmuffins som bilarfluff.
Till fluffet |
Bilar på smältning |
Odekorerade muffins |
Spritsade med tvåfärgat fluff. |
Slutresultat |
Nom nom! |
Muffins, ca 10-12 st
Vispa ihop socker, ägg och smör, ha ner de torra ingredienserna och rör om, ha sist i mjölken.
Fyll formar och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Dessa muffins blir riktigt saftiga!
Ahlgrens bilar fluff
60 gram (en halv påse) bilar
3 dl grädde.
Dela bilarna på mitten. Häll grädden i en kastrull och värm upp försiktigt, lägg ner bilarna. Det är viktigt att det inte kokar utan lätt får sjuda, det tar ett tag för bilarna att lösa upp sig, rör om då och då. När bilarna löst upp sig häll massan i en skål och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
När detta är gjort vispar du upp det till ett "fluff". Tillsätt färg om så önskas
1 ägg
1,5 dl socker
50 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
50 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl mjölk
Vispa ihop socker, ägg och smör, ha ner de torra ingredienserna och rör om, ha sist i mjölken.
Fyll formar och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Dessa muffins blir riktigt saftiga!
Ahlgrens bilar fluff
60 gram (en halv påse) bilar
3 dl grädde.
Dela bilarna på mitten. Häll grädden i en kastrull och värm upp försiktigt, lägg ner bilarna. Det är viktigt att det inte kokar utan lätt får sjuda, det tar ett tag för bilarna att lösa upp sig, rör om då och då. När bilarna löst upp sig häll massan i en skål och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
När detta är gjort vispar du upp det till ett "fluff". Tillsätt färg om så önskas
.
Häftigt och snyggt!
SvaraRaderaKan tänka mig att det var mumsig oxåt! :)