Biscotti, perfekt om man vill ha något litet till kaffet att knapra på och inte vill smacka till på en cupcake.
Jag hade mandelmjöl hemma så jag valde att göra mina glutenfria och dessutom vara extra nyttig och ha i tranbär istället för hackad choklad. Karln har dessutom börjat tycka "att det blir lite väl mycket fika och fikabröd nu...", det blir ju lätt så med tanke på att vi har en del besök till bebis Jack nu.
Så jag gjorde dessa, de kan vara ett bra komplement på kakfatet.
Innan gräddning |
Efter gräddning |
En kopp med tranbärsbiscotti vare' här! |
Glutenfria tranbärsbiscotti
Ca 15 st3 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
25 gram smör
0,5 dl socker
1 ägg
1 dl ranbär
Vispa ihop socker och rumsvarmt smör, vispa sen ner äggen. Blanda mjölet, bakpulvret och tranbär för att sedan mixa ner det i äggblandningen. Degen blir väädigt kladdig, men det är precis så det ska vara.
Forma till en längd på bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter i 175 grader. Ta ut och skär sneda bitar. Grädda/torka ytterligare 15 minuter i 125 grader.
Klart!