Första gången jag åt denna äppelkladdkaka var när min syster bjöd på den, och oj vad god den var! Det gick inte att bara ta en bit! :)
Så här när det lackar mot jul är det mycket bakning med saffran, lingon och apelsin. Jag tycker att äpplen passar bra runt jul, men oftast förknippas dem med sommar.
Servera denna med lite grädde och vips så är den slut.
Äppelkladdkaka
175 gram smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk mald kanel
2,75 dl vetemjöl
2 skalade och rivna äpplen
Smält smöret. Vispa ner övriga ingredienser i den ordning de står. (Äpplena ska vara rivna på rivjärnets grova sida).
Smörj en springform ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter.g beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Avnjut med en klick grädde :)
Mm. Nu blev jag sugen på Äppelkladdkaka!
SvaraRadera