måndag 18 juli 2016

Strassburgare med choklad

Strassburgare är ju en oftantligt god kaka. Jag gjorde några häromdagen och bredde på smält choklad på undersidan, kunde inte låta bli att dekorera med lite dekor från ett choklastransferark. Till min förvåning var alla mina spritspåsar slut (!!), så jag använde mig av min gamla hederliga kaksprits, tyvärr blev det inte lika fint resultat som vid spritsning, men goda blev de likväl :)
Perfekt till eftermiddagsfikat!

.




Recept på vinbärspajen kommer sen ;)

Strassburgare
100 gram smör, rumsvamt/mjukt
40 gram florsocker
120 gram vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Blanda samman alla ingredienser, viktigt att smöret är mjukt så att smeten blir likaså så att den går att spritsa. Lägg i spritspåse med önskad tyll (gärna större) och spritsa till önskad form, rund, avlång...
Grädda i 200 grader cirka 8-10 minuter, tills de fått lite lite färg.

Smält cirka 50 gram choklad att pensla på undersidan.

2 kommentarer: