Återigen har jag använt mig av mitt favoritrecept på muffins, spritsat på chokladmousse och dekorerat med choklad som jag haft chokladdekorark på. Hur jag gjorde dessa chokladdekorer ser du i detta blogginlägg.
Vaniljmuffins, 12 st
2 dl mjölk2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
150 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Koka upp mjölken med hälften av sockret och all vaniljextrakt. Vispa smöret och äggen pösigt, tillsätt resten av sockret. Blanda mjöl och bakpulver, ha ner detta i äggmixen. Häll sist i mjölken och fördela smeten i 12 formar. Smeten är lös men det är som det ska vara :) Ha dubbla formar om du inte ha en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader 25 minuter.
Låt svalna innan garnering.
Chokladmousse
100 gram mörkchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikro. Vispa grädden, men ej för hårt! Ha ner en äggula i taget i den varma chokladen under omrörning. Häll ner chokladen i grädden och rör om ordentligt med slickepott. Ställ bunken i kylen så moussen stelnar något. Ha sedan ner i spritspåse med önskad tyll och dekorera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar