Kanellängder kan snurras, flätas, klippas.. ja olika tekniker finns det!
Här visar jag mina två favoriter. I bagarens värld finns det säkert korrekta namn för dessa tekniker (?) jag kallar dem för överlappning och klippning. (TIPS! gör detta direkt på bakplåtspappret, jag hade svårigheter att förflytta dem från bakbord till plåt)
Överlappning.
Kavla ut degen och bred på smör och fyllning likt nedan. Vik in kanterna till mitten, Skär sen sneda remsor (men en ända in mot mitten, då den ska håla ihop). Lägg sedan dessa remsor varannan gång så de överlappar varandra.
_________________________________________________________________________________
Klippning
I denna teknik brer du på smör och fyllning på hela din utkavlade rektangel, rulla ihop den och snedklipp med sax rakt in i rullen, men klipp inte helt mot botten då den måste hålla ihop. Lägg sedan varannan del åt höger, varannan åt vänster.
Som vanligt, du är så duktig! :)
SvaraRadera