Nu, nu ska ni få ett riktigt smarrigt recept.
Jag är riktigt svag för havrebollar och chokladbollar, gillar att prova olika recept. Dessa är mina nya favoriter, mjuka och med härlig smak av havre och kokos, det är inget kaffe eller kakao i dessa. Som ni säkert vet: Det går inte att bara ta en!
Tips!
Byt ut till glutenfria havregryn så har ni glutenfria markandshavrebollar.
Byt ut smöret till mjölkfritt smör och grädden till havregrädde så har du mjölkfria bollar.
Jag är riktigt svag för havrebollar och chokladbollar, gillar att prova olika recept. Dessa är mina nya favoriter, mjuka och med härlig smak av havre och kokos, det är inget kaffe eller kakao i dessa. Som ni säkert vet: Det går inte att bara ta en!
Tips!
Byt ut till glutenfria havregryn så har ni glutenfria markandshavrebollar.
Byt ut smöret till mjölkfritt smör och grädden till havregrädde så har du mjölkfria bollar.
Marknadshavrebollar
3 dl havregryn
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl kokos
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vispgrädde
75 gram smör
Kokos att rulla i.
Mixa gryn och kokos i matberedare (det ska "smulas ner" lite), ha sedan ner socker och vaniljsocker. Vispa smöret mjukt. Ta en egen skål till grädden och vispa upp den. Blanda samman alla ingredienser. Rulla till bollar i önskad storlek och rulla i kokos. ÄT!!! :)
Gott! :)
SvaraRaderaGott! :)
SvaraRaderaDe är så mjuka och goda!
SvaraRaderaJa de brukar smälta i munnen!
Radera