söndag 20 mars 2016
Kökssoffa-make over
Ljus-kort, gult är verkligen inte fult
Detta kort sprakar med sina gula och orangea färger! Löven må påminna om höstens dagar men det gula ljuset får mig här att tänka på solen :)
fredag 18 mars 2016
torsdag 17 mars 2016
Bars med nötter och russin,
tisdag 15 mars 2016
Äppelmazariner
Jössenamen vad dessa mazariner var goda! Krämig och riktigt mumsig med sin kanelfyllning med äpple i. Tänker att denna borde vara perfekt att göra som äppelpaj också, blir nästa bakprojekt :)
Äppelmazariner, ca 7-10 st
75 gram smör
1 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 msk vatten
Blanda samman alla ingredienser och fodra aluminiumformar med degen. Jag tog en liten bit deg, rullade till en boll och plattade till den med handen och la sen ner den i formen. Smidigt!
200 gram mandelmassa
50 gram smör
1 msk strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 ägg
Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda sedan alla ingredienser i en mixer eller ordentligt med elvisp. Lägg en klick i varje form.
1 äpple
Skala äpplet och skiva det, tryck ner några äppelskivor i smeten i varje form.
Grädda i 175 grader ca 25 minuter.
måndag 14 mars 2016
Ljus-kort
Den senaste skörden av mina tealight-cards. De är så rogivande att vika och att sen enkelt få dekorera.
söndag 13 mars 2016
Tidningen Hembakats bakmässa
Mjölkfria kolakakor med lite kanel
torsdag 10 mars 2016
Sara Bernhardt biskvier
Botten + tryffel |
Doppa i choklad |
Dekorera med choklad |
Ringlade över mörk choklad på den ljusa chokladen. |
Nom nom nom |
Fikadags! Jordnötskakor och biskvier |