Dessa kakor kallar jag för mellis-kakor för de känns både mättande och nyttiga, trots att de innehåller både socker och vitt mjöl. Det måste vara nötterna och bären som ger "nyttig-känslan" :)
Nåja hur som så är de väldans knapriga och goda! Jag har en låda i frysen och de är perfekta att ta en kaka till kaffet.
Nåja hur som så är de väldans knapriga och goda! Jag har en låda i frysen och de är perfekta att ta en kaka till kaffet.
Innan gräddning |
Staplade och redo att bjudas på! |
De fick svalna på min sons spis :) Ett fynd vi gjorde, en gammal hederlig Brio spis och han älskar den! <3 |
Mellis-kaka
1 dl valnötter
1 dl russin
0.5 dl torkade gojibär
3.5 dl havregryn
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
120 gram rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl råsocker
0.5 dl farinsocker
Blanda samman alla torra ingredienser, med nötter och bär, i en skål. I en annan skål blanda smör, ägg och socker, ha sen ner de torra ingredienserna. Blanda väl. Rulla till en rulle och lägg i kyl. Skär sen i 20 delar, rulla till bollar och fördela dem på två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 170 grader varmluft (ca 200 grader vanlig) i 10 minuter.!
Kakorna ser och var nog supermumsiga!:-)
SvaraRaderaKakorna ser och var nog supermumsiga!:-)
SvaraRadera