fredag 8 januari 2016

Jordnötskakor

Tilla fikabesök häromveckan gjorde jag otroligt goda jordnötskakor med mycket jordnötssmak och lagom sega. Min man valde ett smarrigt amerikansk jordnötssmör som jag absolut kan rekommendera!


Jordnötskakor, 12 st

50 gram smör, rumsvarmt
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl strösocker
0,5 dl råsocker
1 ägg
1,25 dl vetemjöl
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk bakpulver

Blanda smöret med sockret och jordnötssmör, tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i jordnötssmör mixen.
Rulla till 12 bollar och lägg på plåt, platta till dem något. Jag rev över lite choklad innan jag gräddade. Grädda i 200 grader ca 8-10 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar