Äppelgrotta, precis som det låter - hallongrotta men med äppelmos istället. Hemgjord äppelmos med äpplen från trädgården. Kan det bli bättre?! Sen kunde jag inte låta bli att ringla lite choklad över dem. Pricken över i! (Notera att jag bara var tvungen att provsmaka en innan jag hade choklad över) Kakdegen är galet god bara den, så det går inte motstå att provsmaka!
Äppelgrottor
250 gram rumsvarmt smör
250 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver1,5 tsk bakpulver
1-2 dl äppelmos
Blanda smör och socker. Ha sen ner de torra ingredienserna, bakpulvret väl blandat med mjölet.
Dela degen i två delar och dela varje del i 20 bitar. Rulla till en boll, lägg i en kakform (mindre än muffinsform, större än knäckform). Gör en urgröpning i varje boll och fyll med äppelmos.
Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
Om så önskas när kakorna svalnat kan man ringla över smält choklad.
Om så önskas när kakorna svalnat kan man ringla över smält choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar