En sockerkaka med kaffeglasyr, nästan som mockarutor men här i sockerkakstappning. Jag gjorde hela kakan med glasyr och allt, sen skar jag den i bitar och frös in. Smakade perfekt när den tinat och glasyren höll sig som den var. Jag gillar att ha lite fikabröd i frysen, man vet ju aldrig när man får fikabesök :)
Chokladsockerkaka med kaffeglasyr
2 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bankpulver
2 msk kakao
50 gram smält smör.
Vispa ägg och sockret poröst. Blanda de torra ingredienserna och mixa ner försiktigt, ha sist i smöret som svalnat något. Häll i bröad avlång form och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
När den svalnat ha på glasyren och strö på kokos.
Kaffeglasyr
25 gram smält smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
3 msk starkt kaffe
Kokos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar