Mitt "äppeltema" fortsätter :)
En paj som är riktigt knaprig och god är min farmors recept på smulpaj. Jag fyllde den med äpplen men på somrarna blir det rabarber. Vaniljsås till denna och fikat är komplett. Det ska vara ströbröd i denna smuldeg, det är det som ger "knapret". Kanske var det så att man förr tog tillvara på gammalt bröd, därav ströbrödet i dagens version?
Nåja, fantastiskt god är den i alla fall.
En paj som är riktigt knaprig och god är min farmors recept på smulpaj. Jag fyllde den med äpplen men på somrarna blir det rabarber. Vaniljsås till denna och fikat är komplett. Det ska vara ströbröd i denna smuldeg, det är det som ger "knapret". Kanske var det så att man förr tog tillvara på gammalt bröd, därav ströbrödet i dagens version?
Nåja, fantastiskt god är den i alla fall.
Farmors smulpaj
200 gram smör, runsvarmt
2,5 dl strösocker
3 dl ströbröd
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
Lite kanel
Blanda alla ingredienser till en smuldeg. Lägg äpplena (som är skalade och skurna i mindre bitar) i en ugnsform, pudra över lite kanel. Lägg smulet över och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar